VM i kørestolscurling 2023: Rejsebrev fra mixed doubles-holdet

VM i kørestolscurling 2023: Rejsebrev fra mixed doubles-holdet

– Vi har nu spillet 6 ud af 8 kampe i mixed doubles, spillet af Helle Christiansen og Jack Brendle. Vi har tabt 5 kampe og vundet 1 kamp, skrev træner Per Christensen hjem i fredags. Læs med her om deres oplevelser ved VM i kørestolscurling 2023 i Richmond, Canada:

– Vi startede med værterne Canada, der som forventet, var stærke på hjemmebane. Vi kæmpede godt og prøvede alt, men deres skipper var utrolig god.

På dag 2 skulle spillet 2 kampe, både imod Tyskland og Sverige. Vi tabte desværre begge kampe, som kunne have gået begge veje.

– På den 3. dag, havde vi en fridag, hvor vi tog en tur til Grouse Mountain, et populært skisted i udkanten af Vancouver.

Vi havde købt billet til svævebanen og stod i kø for at komme på, da billetdamen kom ud til os og fortalte, at der var arrangeret en overraskelse til Helle og Jack på toppen.

Da vi kom op, kom der tre mand på snescooter og ved fælles hjælp fik Helle og Jack op bag på snescooteren og kørt dem hen til en kane, der var spændt efter en traktor med bælter og kørt en tur rundt i området. Begge syntes at det var en utrolig minderig oplevelse.

– På dag 4 skulle vi møde Letland. Det blev en kamp, hvor vi ikke kunne få spillet til køre. Det var hele tiden stolpe ud. Vi tabte 2-8, og Helle havde under hele kampen problemer med sin højre arm (skud armen), hvilket selvfølgelig ikke gode nyheder for os.

Dag 5 skulle vi igen ud i at spille 2 kampe. Først Italien, som desværre for os, starter med at få 4 sten i første ende. Vi har det svært med at få mere end 1 sten i tre ender, og italienerne løber fra os og vinder kampen 3-10.

Akupunkturhjælp fra Mixed-holdet

Efter kampen havde Helles arm det rigtig skidt. Selv om vi inden denne kamp, havde fået salve samt varmepude til armen, hjalp det kun kort. Hun havde smerter, når hun satte sine sten, især ved Take out.

Inden kampen mod Japan, havde vi 4 1/2 time til at finde en løsning, ellers havde vi ingen anden mulighed end at trække os. Vi forhørte os hos forskellige kyndige, uden nogen løsninger. Men så kom vi i tanke om, at Kenneth Ørbæk, skipper for mixed holdet er uddannet akupunktør.

Han undersøgte Helles arm og satte nål i hendes arm, som hun kunne have i under kampen mod Japan.

Helle kunne derfor melde sig klar til vores 6. kamp mod Japan. Det var tydeligt at se, at det havde hjulpet på Helles spil. Vi spillede bedre og styrede det meste af kampen. Vi vandt 9-7. Vores første sejr!

’Verdensberømte’ i kvarteret

– Vi er ellers blevet “verdensberømte” i Vancouver, da jeg skubber Helle og Jack til/fra curlinghallen (7-800 m) og alle andre steder, så de sparer på deres kræfter. Folk, bilister og de andre hold vi møder på vores vej, kommer med smil, opmuntrende tilråb og dytten i hornet, afslutter Per Christensen holdets rejsebrev fra fredag før kampene mod Korea og England.

Holdets resultater

Holdet tabte til: Canada 1-8, Tyskland 7-9, Sverige 7-8, Letland 2-8, Italien 3-10, Korea 3-7 og England 6-8.

Vandt over: Japan 9-7.

Fotos: Per Christensen / Parasport Danmark.

Share