Mixed holdet fandt ikke helt rytmen ved VM i kørestolscurling

Mixed holdet fandt ikke helt rytmen ved VM i kørestolscurling

For det danske mixed hold ved VM i kørestolscurling 2023 i Canada startede turneringen godt med en sejr over Sverige på 8-7. Men efterfølgende kom en del kampe, der ikke helt gik til det danske holds side. Træner Kasper Wiksten fortalte fra Richmond:

– Vi har kæmpet lidt med at finde isen og hastigheden. Mod Skotland, tabte vi dog, fordi vores tid slap op. Vi kunne være kommet i ekstra ende og måske vundet kampen.

– Mod Letland lå kampen til vores fordel på sidste sten, men vi missede den og tabte 7-6. Vi fik så en flot sejr forleden over Japan på 10-5. Den sejr gav os en lille chance for at blive i A-gruppen. Men det krævede sejr i de næste tre kampe, mod USA, Tjekkiet og Canada. Men mod Tjekkiet og USA tabte vi desværre.

Undervejs har holdet kæmpet lidt med træthed fra flyveturen og de daglige ture mellem hotel og ishal, hvor de skal komme frem og tilbage i kørestol og tager ca. 15 minutter hver vej.

I fredagens og den sidste kamp i de indledende runder vandt Canada 7-3 over det danske hold, og med i alt 2 sejre ud af 11 kampe kom det danske hold med Kenneth Ørbæk, Michaell Floyd Jensen, Niels Peter Nielsen og Sussie Nielsen og coach Kasper Wiksten derfor ikke med i slutspillet og rykker ned i B-gruppen.

Men internationale erfaringer ved VM 2023 er dog altid helt uvurderlige byggesten til den videre træning.

Fotos: World Curling Federation og DCuF.

Share