Satsninger gav vækst: Aalborg Curling Klub har tredoblet medlemmer på isen

Satsninger gav vækst: Aalborg Curling Klub har tredoblet medlemmer på isen

Invitationer til Curling Kick-off forløb og fællesskab på isen har givet pote i Aalborg Curling Klub, som er en af de klubber, der virkelig har vækstet i medlemmer på isen. Tilbage i januar 2022 talte klubben 14 medlemmer og et år efter kunne de tælle 51 medlemmer med hang til at feje på isen.

– Vi er en stor gruppe af forholdsvis unge medlemmer i klubben. Da jeg selv begyndte for 2 år siden, bestod klubben kun af tre medlemmer, fortæller Simon Kutsko, der er nyvalgt formand for bestyrelsen i Aalborg Curling Klub.

Opskrift på medlemsvækst

Om hvilke satsninger der har fået så mange nye medlemmer ind i klubben, fortæller Simon:

– Det er primært gennem Curling Kick-off forløb, at vi har fået nye medlemmer ind i klubben. Men jeg tror, at det har betydet noget, at vi har gjort meget ud af at fortælle, at man har kontingent til hele sæsonen, og at de var meget velkomne til at komme og være med til den faste ugentlige træning.

I løbet af sæsonen har der været afholdt tre Curling Kick-off forløb. Men det er klublivet og løbende aktiviteter, der er med til at fastholde medlemmerne. 

– Vi er begyndt at holde Høj Hat hver 4. onsdag, og det har fået flere af klubbens medlemmer til at komme og spille. Det kan godt være, at de ikke kommer hver uge til træning, men de kommer til Høj Hat, fordi her har de mulighed for at løfte deres score.

– Men ellers er det måske det, at vi er en ret ung klub, hvor de fleste af os kun har været i lidt over to år, så vi er alle forholdsvis nye i klubben og er gode til at holde fast i hinanden.

Klubben har tre juniorspillere ml. 7-17 år, 13 spillere ml. 18-24 år og de resterende 35 spiller er 25+

– Der er et godt fællesskab i klubben, og vi havde f.eks. tre hold med til Jysk/Fynsk Mesterskab i denne sæson. Jeg tror, at Aalborg var den eneste klub med så mange tilmeldte hold. Her har spillerne været gode til at spørge rundt i klubben, om nogle ville være med til at danne hold.

Fokus på juniorspillere

Klubbens næste aktivitet er et Åbent hus i maj måned med fokus på juniorspillere. Simon fortæller:

– Vi vil undersøge, om der er nok interesse til at samle spillere til et rent juniorhold op, og så søge om at få mere istid til en ugentlig træning for dem.

Curling sommerferie

I den lange sommerferiepause fra isen holder Aalborg Curling Klub et sommerferiearrangement, så man holder fast i kontakten med medlemmerne og fællesskabet i klubben.

– Tak for den gode historie og tip til medlemsrekruttering og fastholdelse fra Aalborg Curling Klub! 🙂

Share