Danmark vinder sølv ved Ungdoms OL

Danmark vinder sølv ved Ungdoms OL

Det blev en forrygende oplevelse for det danske mixed team-hold med Jacob Schmidt, Emilie Holtermann, Nikki A. Jensen og Katrine Schmidt at deltage i Ungdoms Vinter OL 2024 i den sydkoreanske by Gangwon. Med sig i Korea har holdet som coaches haft elitecenterleder Ulrik Schmidt og træner Julie Dall. Spillerne er udtaget til holdet og de spiller normalt i Gentofte, Hvidovre og Tårnby.

Efter en vild uge spillede Danmark sig i finalen, hvor de mødte Storbritannien. Efter en gyserkamp lykkedes lige akkurat ikke vores juniorspillere at hive guldet hjem, da Storbritannien vandt 5-7 efter ekstra ende. Men absolut en fuldstændig godkendt præstation at vinde sølvmedalje. Der var spænding undervejs, men nu er det svært at få armene ned igen.

For Katrine Schmidt og Jacob Schmidt fortsætter rejsen, da de er også udtaget til at spille mixed doubles.

I et opslag skrev formand for DIF, Hans Natorp:

”Det er simpelhen en fornøjelse at følge vores danske talenter her i Sydkorea. De har alle gjort det forbilledligt rent sportsligt, og at vi i dag står i to olympiske vintersportsfinaler er jo fantastisk og næsten uhørt stærkt. Men jeg hæfter mig også ved den holdånd og stemning, som hele den danske trup på tværs af idrætsgrenene viser. Ishockeydrengene skyndte sig eksempelvis efter deres finale over for at heppe på curlingholdet. Det er olympisk holdhånd, når det er bedst og gør mig utroligt stolt på Danmarks vegne.”  

Jacob Schmidt DEN, Katrine Schmidt DEN, Nikki Jensen DEN, and Emilie Holtermann DEN, Logan Carson GBR, Tia Laurie GBR, Archie Hyslop GBR, Holly Burke GBR, Nathan Dryburgh SUI, Alissa Rudolf SUI, Livio Ernst SUI, Jana Soltermann SUI stand on the podium during the Medal Ceremony for the Curling Mixed Team event at the Gangneung Curling Centre. The Winter Youth Olympic Games, Gangwon, South Korea, Thursday 25 January 2024. Photo: OIS/Chloe Knott. Handout image supplied by OIS/IOC

Jacob Schmidt DEN, Katrine Schmidt DEN, Nikki Jensen DEN, and Emilie Holtermann DEN with their Silver Medals during the Medal Ceremony for the Curling Mixed Team Event at the Gangneung Curling Centre. The Winter Youth Olympic Games, Gangwon, South Korea, Thursday 25 January 2024. Photo: OIS/Chloe Knott. Handout image supplied by OIS/IOC


Her kan du følge vejen til finalen for det danske curlinghold:

Danmark – Storbritannien 6-7

Danmark – Schweiz 6-4

Danmark – Brasilien 14-1

Danmark – Italien 7-3

Danmark – Sydkorea 4-5

Danmark – Tyskland 7-6

Danmark – Canada 4-2

Danmark – Japan 8 -3 (kvartfinale)

Danmark – Kina 6-4 (semifinale)

Danmark – Storbritannien 5-7 (finale)

Curlingkampene fortsætter til Ungdoms OL for mixed doubles, her er Katrine Schmidt og Jacob Schmidt udtaget til spille.


Fotos: IOC.Share