Info om de danske herrers OL-kvalifikation

Netop nu spilles der VM for herrer i Edmonton, desværre uden dansk deltagelse. Til VM i 2016 spillede de danske herrer sig ellers til en flot sølvmedalje og gav sig dermed også en rigtig god position i forhold til den direkte OL-kvalifikation. Desværre betød en mindre god præstation til EM i november at det ikke er muligt at optjene flere point end de 12 point fra 2016. De uddelte point fra VM i 2016 kan ses i nedenstående tabel. De hold der deltager ved VM 2017 er vist med fed skrift.

Sydkorea er som værter forhåndskvalificerede hvilket efterlader 7 pladser der skal uddeles på baggrund af point optjent ved VM 2016 og 2017. Canada er allerede over Danmark. USA skal bare i top 11 for at overhale Danmark, hvilket må forventes. De andre lande skal bare på det samme pointtal som Danmark for at hoverhale os, da pointlighed betyder at det land der optjente flest point i den seneste sæson rangeres øverst. Japan skal i top 10, Norge skal i top 9 og Sverige skal i top 8 for at overhale Danmark. Med et kig på nuværende placering og spil må dette også forventes. Det skubber Danmark ned på en 6.-plads sammenlagt. Så er spørgsmålet om der er yderligere 2 hold der kan overhale Danmark. Schweiz fik en skuffende 9.-plads sidste sæson og skal dermed i top 5 for at overhale Danmark. Schweiz er fået en fremragende start med 4 vundne kampe og et enkelt nederlag til favoritterne fra Canada. Så lige nu ser det ud til at Schweiz skubber Danmark en plads længere ned. Det sidste hold der realistisk set kan overhale Danmark er Skotland, der skal i top 7 for at skubbe Danmark helt ud af den direkte OL-kvalifikation. Skotland har fået en blandet start og er i skrivende stund på en 8.-plads med 2 sejre og 3 nederlag. Det må dermed være de skotske kampe som både de danske spillere og fans skal følge med ængstelighed, og altså heppe på hvem end Skotland spiller imod.

Selvom den direkte OL-kvalifikation skulle glippe er der endnu en chance ved OL-kvalifikationsturneringen i Tjekkiet til december, hvor de danske damer også deltager.

Placering 2016 Point 2016
Canada 1 14
Danmark 2 12
USA 3 10
Japan 4 9
Norge 5 8
Sverige 6 7
Skotland 7 6
Finland 8 5
Schweiz 9 4
Rusland 10 3
Sydkorea 11 2
Tyskland 12 1
Kina  –  –
Tjekkiet  –  –
Italien  –  –
Holland  –  –
Share