Både Herre og Damer kvalificeret til Vinter-OL 2018

Det er med stolthed, at Danske Curling Forbund efter en nervepirrende og yderst spændende kvalifikationsturnering i Pilsen, Tjekkiet, kan sende både et herre- og et damehold til Vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

I gruppespillet lykkedes det kun for én nation, at få ram på herrerne og det betød, at herrerne indtog en flot førsteplads efter gruppespillet, med seks ud af syv vundne kampe. Anden- og tredjepladsen gik til hhv. Italien og værtsnationen, Tjekkiet, som begge vandt fire ud af deres syv kampe.

”Vi er enormt glade og stolte over herrernes resultat. De har spillet en rigtig flot kvalifikation, og det viser bare, at holdet har et højt internationalt niveau” udtaler formanden for Danske Curling Forbund, Henrik Christoffersen.

Efter gruppespillet have curling-kvinder formået at vinde over både værtsnationen Tjekkiet, Letland, Tyskland og Finland, hvilket gav dem en samlet placering som nr. tre i gruppespillet. Den placering gjorde at kun Italien stod imellem holdet og den eftertragtede plads ved de olympiske lege.

Jeg må indrømme, at det er gået bedre end jeg havde turde håbe på. Holdet har ikke spillet sammen særlig længe, og vi har ikke kunne give den økonomiske støtte som vi havde håbet på at kunne. Så jeg er meget imponeret over hvad de har formået at udrette og glæder mig til at følge dem til vinter-OL ”, udtaler formanden for Danske Curling Forbund, Henrik Christoffersen.

Holdet høster også roser fra Sportschef Ulrik Schmidt:

Kombinationen af 2 rutinerede spillere – Madeleine og Denise – og 2 juniorspillere på 18 år – Mathilde og Julie har givet en sensationel og overraskende kvalifikation. De udviste stort mod, humør og sammenhold under pres i spil mod meget mere erfarne hold. Imponerende”.

Dansk Curling Forbund har dags dato udsendt vedhæftede pressemeddelelser:

Herre kvalificeret OL 2018

Kvinder kvalifikation OL 2018

 

Share