Status på vinter OL 2018 – Curling

Pressemeddelelse – 27.02.2018

Dameholdets indsats er godkendt

At vort damehold overhovedet kvalificerede sig til OL var en stor overraskelse.  Der var flere hold ved OL kval., som rangerede højere end det danske hold.  Vores hold var sammensat for kun 6 måneder siden, efter satsningsholdet med Lene Nielsen var gået i opløsning p.g.a. skader og personlige forhold.  Med 2 unge talenter på 18 år på holdet, ingen Team Danmark støtte og kort tid til at blive spillet sammen, var der ingen forventningerne til placering, på trods af hvad der har været udtalt af DIF om en forventet 8. plads.   Derimod har målet været at yde sit bedste og lære – specielt for de 2 juniorer.  Det gjorde holdet meget fint og fik endda en sejr over verdensmestrene fra Canada.  De spillede flere tætte kampe, som godt kunne være resulteret i yderligere sejre.  Alt i alt har pigerne overpræsteret og der er noget at bygge på.

Herreholdet nåede ikke målet, men kæmpede for sagen

Målet var at spille med om medaljer med en 6. plads som acceptmål og det nåede vi ikke med en 10. plads.  Det havde krævet yderligere 2 sejre.  De var såmænd indenfor rækkevidde, men der manglende det sidste.  Der blev, slidt, slæbt og kæmpet, men marginalerne gik desværre den forkerte vej.  Hvorfor det gik som det gik, kræver en nøjere evaluering og analyse.  Holdet har været støttet af Team Danmark og har forberedt sig godt, hvor de har spillet mange turneringer og trænet seriøst og meget både på og udenfor isen.  Holdet skulle igennem en hård kvalifikationsturnering i december for at komme til OL og det kan godt have været en faktor i.f.t. at toppe formen til OL.

Konkurrencen er kraftigt tiltagende i international curling

Der er gjort mange tiltag for at opnå et så godt resultat som muligt ved OL, inden for den ramme vi har haft.   Det står dog meget klart, at mange lande i verden – herunder flere af dem som ikke er med til OL – satser stort på curling med store budgetter.  Flere og flere lande er fuldtidsspillere, hvor de er aflønnet af eliteidrætsorganisationerne.  Andre lande har mellemløsninger med deltidsarbejde og hvor spillere op til OL er købt fri.  De danske spillere har ikke været købt fri, men i stedet lagt ca. 60 feriedage i deres curling i denne sæson, med tilsvarende økonomiske konsekvenser.  Det er en ”model” som ikke holder fremover, hvis der skal internationale medaljer om halsen.  Der er derfor behov for at evaluere og lægge en ny strategi for elitearbejdet, som giver mulighed for at træne og konkurrere på lige vilkår med de bedste.  Selvom penge ikke er alt, er det dog et centralt element specielt i et lille forbund som DCUF, som i forvejen bruger 70% af budgettet på eliten.  I den kontekst skal det bemærkes, at store klassiske curlingnationer som Skotland (GB) og Canada måtte tage hjem uden medaljer, på trods af massiv økonomisk satsning.

Vi er stolte af at være blandt de 10 bedste nationer for både damer og herrer

Der er ca. 50 lande der konkurrerer om at komme til OL, så det at kvalificere 2 hold til OL er en flot præstation.  At være kvalificeret til OL er en stor ære og vi synes at spillerne har repræsenteret curlingsporten flot, selvom resultaterne kunne være bedre.  Vi har underholdt danskerne ved skærmene og i høj grad givet vinter OL et dansk ansigt.  Vi tror på at curlingsporten også i fremtiden vil være et af Danmarks bedste bud på en vinter OL medalje – med den rette tilgang.  Det kræver en ny og større satsning, men vi har mulighederne.
Vil du vide mere:

Sportschef Ulrik Schmidt:  40 86 26 64 / us@curling.dk
Formand Henrik Christoffersen:  31 150 150 / henrik@curling.dk

 

Pressemeddelelsen kan hentes i PDF format her: Pressemeddelelse efter OL 2018

Share