Dansk curlinglandshold fanget i corona-isolation

Dansk curlinglandshold fanget i corona-isolation

De danske curlingherrer spillede fredag sin sidste kamp ved VM i Calgary i Canada. Siden har verdensmesterskabernes slutspil været sat på pause frem til søndag aften, da de test, spillere, ledere, dommere og alle andre i corona-boblen skal afgive, når de forlader hallen, gav flere positive resultater. 

Selvom det har vist sig, at alle positive tests var falsk positive, har World Curling Federation skærpet de smitteforebyggende forholdsregler i boblen, og det har også fået betydning for de danske spilleres muligheder for at komme hjem til Danmark. Søndag var meldingen, at hvis den seneste test var negativ, kunne de rejse hjem, men på trods af negative testresultater er seneste melding, at holdet skal forblive i isolation på deres hotel i Canada.

– Det er en svær situation, spillerne er blevet sat i, og først og fremmest er vi rigtig kede af det på deres vegne og sender dem alle vores bedste tanker. Der findes forskellige corona-regler i alle lande, og reglerne ændrer sig hele tiden. Det har jeg fuld forståelse for, og selvfølgelig skal alle regler og retningslinjer overholdes. Men lige nu er situationen den, at vores delegation holdes i isolation i Canada, selvom alle har testet negativ. Hverken vi eller spillerne får anden information end den, vi kan læse i WCF’s pressemeddelelser eller finde i canadiske og amerikanske medier, så vi ved reelt ikke, hvorfor de er i isolation og hvornår de kan rejse hjem, siger Henrik Christoffersen, formand Dansk Curling Forbund.

– Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan, for at vores delegation kan få lov at rejse hjem, men det er svært, når vi ikke får ret meget information. Jeg har henvendt mig til Udenrigsministeriets Borgerservice og til WCF, som jeg desuden har bedt om at skrue op for informationsniveauet. Hverken vi eller WCF har stået i en lignende situation før, og selvom der helt sikkert ligger et stort forarbejde bag gennemførelsen af VM, så er virkeligheden ofte anderledes, end den ser ud på skrivebordet. Det må vi respektere og acceptere, men det kræver samtidig en meget grundig og løbende information fra verdensforbundets side. Lige nu sidder vores spillere og træner isoleret på deres hotel uden information og på ubestemt tid, 7000 kilometer fra deres hjem, og det er ikke holdbart, siger Henrik Christoffersen.

Dansk Curling Forbund vil orientere om det videre forløb på www.curling.dk – men vores informationer vil naturligvis være afhængige af, hvilke informationer vi selv modtager, og vi vil bestræbe os på kun at informere om de ændringer i situationer, der er bekræftede, og som synes at være så sikre, at vi også kan regne med dem. Derfor beder vi om forståelse for, at vi på nuværende tidspunkt har svært ved at besvare konkrete spørgsmål med konkrete svar. 

UPDATE: Herrerne aflagde efterfølgende udelukkende negative coronatest og er hjemme i god behold – med lidt forsinkelse, men fornuftige løsninger og rejseplaner gjorde det muligt at få dem hjem relativt hurtigt efter, de blev frigivet fra coronaboblen.

Share