Sejr over Skotland sender os snublende nær slutspillet

Sejr over Skotland sender os snublende nær slutspillet

I næstsidste kamp i grundspillet ved kvindernes VM spillede Danmark mod Skotland i en direkte kamp mellem de to hold, der delte femte og sjettepladsen mellem sig. Dermed var det en utroligt vigtig opgave, Danmark skulle på mod den traditionelle curling-stormagt Skotland.

Selvom vi spillede os til fordelen af sidste sten i første ende, var det Skotland, der snuppede det første point. Men det betød også, at vi havde sidste sten i anden ende, og det udnyttede vi til at tage hele tre stykker. I tredje ende stjal vi et enkelt point og bragte os på 4-1, inden skotterne så småt begyndte at æde sig ind i kampen. 

Et enkelt point i fjerde ende og et stjålet skotsk point i femte, betød at stillingen var 4-3 ved pausen, og så skulle der pustes ud og cleares hjerner hos danskerne. Det var funktionelt, for vi kom ud og snuppede to point i sjette ende, skotterne tog to point i syvende, og vi tog to point i ottende ende. Så førte vi 8-5 inden niende ende, hvor skotterne havde sidste sten. Det blev lidt af en gyser, som endte med at vi stjal et enkelt point i et tæt pakket centrum af huset, og med stillingen 9-5 havde skotterne ikke mod på mere.

Dermed blev det til en dansk sejr, der sender os snublende tæt på slutspillet. En sejr i sidste kamp mod Tjekkiet gør det helt og aldeles sikkert – men ifølge WCF mangler der stadig den sidste lille detalje, før vi kan være sikre på sjettepladsen. Det er det store indbyrdes regnskab mellem de mange hold, der er i spil til de sidste slutspilspladser, der gør regneskabet ulideligt bøvlet.

Så lad os bare tage en sejr i sidste kamp klokken 03 mod Tjekkiet – så er der slet ikke noget at rafle om.

Foto: WCF | Steve Seixeiro

Share