Danmark slutter som 4’er efter sejr over Tjekkiet

Danmark slutter som 4’er efter sejr over Tjekkiet

Det ville ikke være ulogisk, hvis de danske piger havde lidt svært ved at finde fokus i den sidste grundspilskamp ved kvindernes VM i Canada. For i timerne mellem sejren over Skotland og opgøret mod Tjekkiet, skulle der først en del ventetid til, inden den danske slutspils- (og OL-) plads blev bekræftet. Og derefter må der unægteligt være mange tanker, der er fløjet igennem hovederne på spillerne.

Den sidste grundspilskamp var dog langt fra uden betydning, for den skulle afgøre, om Danmark skulle træde ind i slutspillet som nr. 4, 5 eller 6, og dermed også hvem der blev Danmarks modstander.

Danmark havde Lina Knudsen tilbage på isen, mens My Larsen fik en pause, og de to hold fulgtes ad fra start. Danmark tog en enkelt i første ende, Tjekkiet en enkelt i anden ende og Danmark en enkelt i tredje ende. Fjerde ende spillede tjekkerne blank og fastholdt retten til sidste sten i femte ende, hvor de tog to point og gik til pause med en føring på 3-2.

Sjette ende gav en enkelt dansk, og tjekkerne blankede også syvende ende for atter at tage point i ottende. Så var stillingen 5-3 til tjekkerne, og der var et lille pres på Danmark for at levere en niende ende, der gerne skulle give mere end en enkelt.

Det lykkedes at udligne til 5-5, hvilket gav tjekkerne fordelen af sidste sten i 10. ende, og her lykkedes det danskerne at tage taktstokken og tvinge tjekkerne til et af de indlæg, der ofte sidder der, men som ikke nødvendigvis lykkes, når der er pres på, og når der står VM på point-tavlen.

De danske garder var placeret godt nok til at gøre det svært for tjekkerne at lykkes, og dermed kunne Danmark tage et enkelt point ud af tiende ende og sikre sejren på 6-5.

Det betyder, at Danmark slutter grundspillet på en aldeles imponerende fjerdeplads og nu skal møde USA i playoff-kampen om en plads i semifinalen. Den kamp spilles lørdag kl. 17. I den anden playoffkamp mødes Sverige og Canada, mens Schweiz og RCF (det russiske forbund) er klar til semifinalerne.

Foto: WCF | Steve Seixeiro

Share