Glimrende start på OL-kvalen

Glimrende start på OL-kvalen

De danske herrer åbnede OL-kvalifikationen med en sejr over værtsnationen Holland i Leeuwarden lørdag. Dermed er der lagt godt fra land, inden de næste dages nervepirrende dyst om de tre resterende og meget attraktive OL-billetter.

Opgøret mod Holland blev helt jævnbyrdigt, og ingen af holdene tog mere end en enkelt sten i de første otte ender. Efter en sten til hver i de to første, blev tredje ende blanket, inden Danmark tog en enkelt i fjerde. I femte ende lykkedes det at stjæle en fra Holland, og dermed var føringen på 3-1 til Dannmark.

Holland udlignede i sjette, inden syvende ende blev blanket og ottende kastede en enkelt af sig til Danmark. Så var føringen på 4-2 var lovende, men med hollandsk sidste sten i niende var alt stadig i spil, og da værterne sikrede sig to sten i niende, var eneste forskel inden sidste ende, at Danmark havde fordelen af sidste sten.

Det viste sig heldigvis at være nok til, at Team Krause kunne sikre sig det nødvendige sidste point til en dansk sejr på 5-4.

Danmarks næste modstander er Japan, der også kom fra land med en sejr. Den kamp spilles kl. 09:00 søndag morgen og kan følges her: Men’s Round Robin Session 2 – JAPAN vs DENMARK

Søndagens sene kamp er mod Italien, og den spilles kl. 19 – desværre uden streaming.

(Foto: Steve Seixeiro, World Curling Federation)

Share