Herrerne holder sig til i toppen

Herrerne holder sig til i toppen

Andendagen af herrernes OL-kval bød på to kampe og blev nærmest en midnatsforestilling. Efter en solid sejr på 11-3 over Japan skulle Team Krause søndag aften forsøge at besejre Italien. Med et par timers forsinkelse pga. is-problemer, vat det dog italienerne, der sikrede sejren tilsidst.

Søndagens første kamp blev en sikker dansk sejr efter en jævnbyrdig indledning. Den danske føring var på 3-2 efter fire ender, men to danske sten i femte ende gav en fornuftig pauseføring.

Japanerne kom på 5-3 efter sjette ende, men derefter så Team Krause sig ikke tilbage. Tre danske sten i syvende lagde maksimalt pres på Japan, og med tre stjålne i ottende ende var sejren på 11-3 i hus.

Den sene kamp mod Italien begyndte kl. 19, og efter to blanke ender, kom italienerne på tavlen med to sten i tredje ende. Fjerde ende sluttede også blankt, og herefter blev spiller afblæst pga. problemer med isen.

Først to timer senere kunne aften-programmet genoptages, og det åbnede med tre danske sten i femte ende.

Italien udlignede med en enkelt i sjette ende, Danmark kom atter i front med en enkelt i syvende ende, og billeder blev igen vendt på hovedet, da Italien tog føringen med to sten i syvende ende.

Bagud 5-4 var der pres på Team Krause, og niende ende sluttede blankt. Nu skulle der mindst en dansk sten til i tiende ende, og det lykkedes at sende kampen ud i en ekstra ende. 

Her var der italiensk sidste-sten, og det udnyttede italienerne til at score det sidste og afgørende point til 6-5.

Danmark er på en delt tredjeplads inden mandagens kamp kl. 14 mod Finland. De fire bedste nationer kommer i slutspillet om de tre sidste OL-pladser.

Foto: WCF/ Celine Stucki

Share