Overbevisende start på VM-kvalen

Overbevisende start på VM-kvalen

Der var ingen slinger i valsen, da Madeleine Dupont, Mathilde Halse, Denise Dupont og My Larsen tirsdag indledte VM-kvalen i finske Lohja.

Første kamp mod Brasilien endte med knusende 17-0 efter seks ender, og tirsdag aften var det Letland, der skulle forsøge at overrumple Team Dupont.

De første to ender gav et point til hver, men da det lykkedes at hente fire point i tredje ende, lignede det en ny sikker dansk sejr. Et lettisk point i fjerde ende ændrede ikke på det samlede billede, men da Letland stjal to i femte ende, var det tid til at finde fokus og godt spil frem igen.

En enkelt dansk i sjette ende øgede den danske føring til 6-4, men kampen var stadig åben. Det fik de danske piger dog ændret ved at stjæle to i syvende ende – og gentage kunststykket i ottende.

Foran 10-4 med to ender tilbage kunne danskerne se modstanderen opgive det sidste håb om et comeback, og dermed nåede Danmark to sejre af to mulige.

Det antal bliver til tre i dag, hvir Danmark skulle møde Tjekkiet. Pga. coronasmitte har tjekkerne desværre trukket sig kort før kvalifikationsturneringen, og Danmark vinder derfor uden kamp.

Torsdag står den på de to formodet sværeste kampe, når Norge og de finske værter er modstandere, inden Round Robin afsluttes fredag mod Hong Kong.

De tre bedste nationer kommer i slutspillet, hvor nr. 1 og 2 møder hinanden om den ene VM-plads. Taberen af den kamp får en ny chance mod nr. 3 fra Round Robin.

Share