Herrerne med svær åbning på OL

Herrerne med svær åbning på OL

Det har ikke været den nemmeste åbning på OL for de danske herrer. For selvom det er lykkedes at spille relativt lige kampe mod både Canada og Kina, så understregede holdets tredje kamp Ruslands Olympiske Komité meget godt, at enkelte kiks i de enkelte kampe har været dyre.

I Danmarks anden kamp, som var mod Kina natten til fredag, fulgtes de to hold ad i de første fire ender, hvor de skiftedes til at tage et point. I femte ende lykkedes det kineserne at tage to, hvorefter det igen gik med et enkelt point til skiftevis Danmark og Kina. I niende ende, hvor Kina havde sidste sten, lykkedes det værtsnationen at spille enden blank, hvorved de holdt sidste sten i tiende ende. Og her blev det endnu en blank ende, som betød, at kineserne kunne trække en meget kneben 5-4-sejr i land.

Fredag eftermiddag gjaldt det ROC – Rusland, der stiller op under OL-flag og særligt OL-navn på grund af en generel doping-relateret udelukkelse af alle russiske atleter.

Første ende blev spillet blank, hvorefter russerne tog to sten i anden ende, hvor de havde sidste sten. Danmark svarede igen med et enkelt point i tredje ende, inden russerne atter tog to i fjerde ende. Så det var med et russisk overtag – men stadig med Danmark inde i kampen, at de to hold tog fat på femte ende.

Det blev en omskiftelig ende, hvor der i momenter var gode danske muligheder for to eller flere point, men hvor russerne mod slutningen lagde pres på det danske hold. På sidste sten fik de presset Danmark til at beslutte en ret vanskelig sten, og da denne kiksede, endte enden med seks russiske point. Derfor var det kun kosmetisk, at sjette ende skulle spilles, og det ene danske point var da heller ikke af ret stor betydning.

Når alt kommer til alt har spillet været fornuftigt, men de små detaljer har været kostbare i Danmarks første tre kampe. Det kan vendes, når Danmark lørdag morgen kl. 7 møder Schweiz.

Stillingen efter fredagens kampe:

1. Sverige, 3k, 3s
2. Canada, 3k, 2s
2. Storbritannien, 3k, 2s
2. Schweiz, 3k, 2s
2. USA 3k, 2s
6. ROC, 4k, 2s
7. Kina, 3k, 1s
7. Norge, 3k, 1s
9. Italien, 2k, 0s
10. Danmark, 3k, 0s

Næste kampe:
Lørdag 07:00 Danmark – Schweiz
Søndag 13:00 Danmark – Storbritannien

Share