Herrerne bed fra sig mod Canada

Herrerne bed fra sig mod Canada

De danske curlingherrer var i kamp for rste gang ved OL i Beijing onsdag eftermiddag. Stormagten Canada var første modstander, og selvom Mikkel Krause og hans tropper viste flot og uimponeret spil i begyndelsen, endte kampen med canadisk favoritsejr.

Canada snuppede en enkelt i første ende, inden Danmark svarede igen med to i anden ende. Der var tre canadiske i tredje ende og to danske i fjerde ende, inden Canada scorede en enkelt i femte.

Dermed var det en snæver 5-4-føring til de canadiske favoritter ved pausen – og tilmed med dansk sidstesten i sjette. 

-Vi fulgte godt med hele vejen og overraskede også Canada. Man kunne mærke, at de var rystede over, at vi spillede så godt, som vi gjorde. De havde nok undervurderet os, sagde Mads Nørgaard efter kampen til DR Sporten.

Offensivt og uimponeret dansk spil satte canadierne under pres – men desværre viste Canada som så mange gange tidligere i curlinghistorien, at de kan finde modtræk.

Selvom den danske taktik ikke ændrede sig, formåede canadierne at gøre det vanskeligere for Danmark at lykkes med satsningerne. Det gav Canada to stjålne point i sjette ende, mens Danmark måtte nøjes med en enkelt i syvende ende. 

Så var det 7-5 til Canada, der udbyggede til 10-5 i ottende ende, hvilket blev afgørelse på kampen.

-Mod det her hold får man ikke fem point på to ender, så vi kunne ligeså godt stoppe der, sagde Mads Nørgaard til DR Sporten efter kampen.

Et friskt dansk udlæg, der sagtens kan give selvtillid og stolthed trods nederlaget i OL-åbningen.

-Det var stort. Vi er super glade for at være her og stolte, men selve kampen var bare endnu en kamp til et mesterskab. Når man står på isen, lægger man ikke mærke til, at det er på den store scene. Kun at der var flere kameraer, opsummerede Henrik Holtermann overfor DR.

Næste kamp for herrerne er natten til fredag kl. 02 mod værtsnationen Kina.

Share