World Curling Federation godkender nødregulering for sanktionerede turneringer

World Curling Federation godkender nødregulering for sanktionerede turneringer

World Curling Federation har godkendt en hastekendelse, efter juridisk rådgivning, vedrørende de russiske curlingspilleres deltagelse i VM.

Med de beføjelser, som WCF’s bestyrelse har i henhold til World Curling Constitutions artikel 16.13.5, har bestyrelsen indsat en ny regel i Rules of Curling og Rules of Competition, der gør det muligt at udelukke et hold eller en medlemsorganisation, når WCF’s bestyrelse vurderer, at deres medvirken udgør en risiko for at kunne opretholde god orden, eller skaber en sikkerhedsrisiko for de øvrige spillere, under turneringen.

Alle medlemsforbund har nu tre dage til at give indsigelser mod beslutningen.

Læs hele meddelelsen på WCF’s hjemmeside.

Dansk Curling Forbund bakker fuldstændig op om beslutningen, og forbundets formand, Henrik Christoffersen siger:

En suspendering af russiske spillere rammer selvfølgelig uskyldige atleter og idrætspolitikere. Men en invasion af Ukraine rammer også uskyldige, og vi bliver nødsaget til at stå imod og stå sammen om sanktionerne på alle mulige fronter.

Curling er og har altid været en Gentleman-sport. Den opførsel vi ser fra Rusland i disse dage ligger meget langt fra en gentleman-opførsel. Det understøtter vores fælles ønske om at suspendere Rusland fra det internationale curling fællesskab.

Share