Ulrik Schmidt bliver leder af Dansk Curling Forbunds Elitecenter

Ulrik Schmidt bliver leder af Dansk Curling Forbunds Elitecenter

Dansk Curling Forbund har ansat Ulrik Schmidt som leder af Elitecentret. Stillingen er en ny rolle i forbundet, som efter OL og VM nu sætter stenen mod nye internationale medaljer.

Formand for Dansk Curling Forbund Henrik Christoffersen siger:

– Det er en rigtig god nyhed at kunne fortælle at Ulrik har sagt ja til at være leder af vores elitecenter. Ulrik har gentagne gange vist, at han til fulde forstår facetterne af curling-spillet og samtidig er han en stærk lederprofil.

Ulrik Schmidt har tidligere fra 2014 til 2018 været ansat som sportschef i Dansk Curling Forbund og var sportschef i det italienske curlingforbund i 2019-2022. Han kommer med en lang erhvervserfaring som leder, ledelseskonsulent og -coach og har været træner i curlingverdenen i mange år. Ulrik har selv spillet curling på internationalt topniveau i mange år.

– Vi er i gang med at tage traditioner op til genovervejelse og ændre måden vi arbejder med elite-curling. Det vækker mange følelser, og derfor har det været vigtigt at få en stærk profil som Ulrik ind på lederposten i Elitecenteret, udtaler Henrik Christoffersen og henviser bl.a. til etableringen af Elitecenteret og ændringen fra kvalifikationsturneringer for at komme på landsholdet til nu at udtage enkeltspillere.

Elitecentret

Siden 1. september 2022 har Ulrik Schmidt været i fuld gang med at sætte sit hold, herunder landstrænere og andre ressourcepersoner. Den endelige konstellation vil falde på plads inden for de kommende måneder.

Første større internationale turneringer bliver EM i november og Junior-B VM i december, hvortil der netop er blevet udtaget spillere.

Leder af Elitecentret Ulrik Schmidt siger om potentialet i dansk curlingsport:

– Den stolte danske curlingtradition skal føres videre. Vi er en af de små curlingnationer, så det bliver ikke let. Men vi har talenterne og med samarbejde, fokus og hårdt arbejde kan vi komme langt. En vigtig faktor er dog også økonomi, og det bliver et fokuspunkt at skaffe yderligere ressourcer og økonomi, så vi igen kan kvalificere os til OL.

For yderligere kommentarer kontakt venligst:

Bestyrelsesformand i Dansk Curling Forbund Henrik Christoffersen, henrik@curling.dk, tlf. 3120 0497

Elitecenterleder Ulrik Schmidt, us@curling.dk, tlf. 4086 2664Fotos: World Curling Federation.

Share