Dansk Curling Forbund støtter trængte klubber

Dansk Curling Forbund støtter trængte klubber

2020 har været et meget mærkværdigt år for alle. Det gælder også for Dansk Curling Forbund, for de danske curlingklubber og for de danske curlingspillere.

Først og fremmest har det betydet, at vi alle har måttet undvære den sport, vi elsker, i højere eller mindre grad – og i længere eller kortere perioder. Vi glæder os alle, til vi igen kan komme på isen og konkurrere – både på hygge- og på eliteplan.

For Dansk Curling Forbund betyder de mange aflysninger, der har været en konsekvens af corona-pandemien, at forbundet ikke har haft de samme udgifter som i et normalt år. Omvendt betyder coronapandemien at mange af de klubber, der er en del af Dansk Curling Forbund, ikke har haft mulighed for at skabe de samme indtægter, som de plejer.

– Mange af de danske curlingklubber har deres primære indtjening ved privatarrangementer og firmaarrangementer. Den slags har der i sagens natur ikke været de store muligheder for i 2020, og derfor er det tydeligt for os, at de danske curlingklubber er udfordret på deres indtjeningsmuligheder, siger Henrik Christoffersen, formand for Dansk Curling Forbund.

En del af de midler, Dansk Curling Forbund råder over, er bundet til specifikke aktiviteter, men der er også midler, som forbundet kan administrere frit over. I midten af december stod det klart, at kombinationen af begrænsede udgifter i forbundet og begrænsede indtægter i klubberne, kunne smeltes sammen i en støtteordning, hvor Dansk Curling Forbund gav klubberne mulighed for at søge midler til at lukke nogle af hullerne fra de økonomiske tab.

– Vi har fået ansøgninger fra 9 klubber, og jeg er glad for at kunne fortælle, at bestyrelsen i forbundet har bakket op om, at de hårdt trængte klubber skal hjælpes. Derfor er vi lige nu ved at forberede en samlet udbetaling på kr. 188.000, og de enkelte klubber vil inden længe få svar på deres ansøgning. Vi håber, at pengene vil sikre, at vi i 2021 vil opleve en fortsat stor indsats i de danske curlingklubber, så vi får skabt et endnu stærkere curlingmiljø i Danmark – til gavn for både bredden og eliten, siger Henrik Christoffersen.

Dansk curling står i 2021 overfor et spændende år, der vil byde på masser af breddeaktiviteter, når coronapandemien er aftaget. Desuden vil byggeriet af en helt ny curlinghal på Fyn efter planen blive færdiggjort – og op eliteplan vil ser vi frem til nationale og internationale mesterskaber, ligesom året bliver afgørende for, om dansk curling atter bliver repræsenteret ved vinter-OL, der finder sted i Beijing i februar 2022.

Share