Storsejr over Holland

Storsejr over Holland

Andendagen ved VM i Canada bød på to kampe for Danmark. Først var det værtsnationen, der som kæmpefavoritter måtte se danskerne være tæt på at spille sig tilbage efter at have været langt bagud – inden det lykkedes for Danmark at hente den første sejr, da Holland blev besejret med hele 14-5.

Den canadiske overmagt

Danmark havde skiftet ud på etter-positionen, hvor Oliver Søe spillede i stedet for Kasper Wiksten. Ellers var formationen den samme, og danskerne kom lidt på hælene fra begyndelsen. For selvom det blev til et dansk point i både første og tredje ende, så rakte de ikke langt, når de canadiske stjernespillere samtidig nappede to i både anden og fjerde ende. 

I femte ende stjal canadierne to point trods dansk sidste sten, og så var der for alvor pres på Danmark, der kom yderligere bagud i syvende ende, så stillingen var 7-2 til hjemmebanefavoritterne. Det lignede et bjerg, der ikke kunne bestiges, men det danske team var enige om at gøre forsøget. Med to point i ottende ende blev der tændt et lille håb, og da der endda blev stjålet et enkelt point i niende ende trods canadisk sidste-sten, så var afstenden kun på to inden tiende ende.

Selvom der stadig skulle mirakler til, var danskerne drevet af en stædig vilje til at gøre forsøget, og undervejs i tiende ende var det ikke utænkeligt, at miraklet kunne ske, før canadierne til allersidst fik afværget den lurende fare. Med canadisk sidste sten valgte danskerne at sige tak for kampen og indkasserede et 7-5 nederlag.

Første sejr i hus

I den anden kamp på VM’s anden dag var det til gengæld danskerne, der var i teten. Her var modstanderen Holland, som vandt begge landenes indbyrdes kampe i 2019. Sådan skulle det ikke gå denne gang, for Danmark satte ret hurtigt modstanderen under pres. Godt nok fik Holland to point i første ende, men herefter snuppede Danmark hele fire point i anden ende. Holland svarede igen og udlignede til 4-4 efter tredje ende, hvorefter Danmark for alvor trak fra med fem point i fjerde ende. De stærke takter blev fulgt op i femte ende, hvor Danmark stjal et enkelt point trods sidste sten fra Holland, og så stod det 10-4 til Danmark.

Holland gav ikke op, men måtte nøjes med et enkelt point i sjette ende, og da Danmark endnu en gang udnyttede til fulde, at sidste sten var dansk i syvende ende, kunne der sættes fire point mere ind på scorekortet, og det var nok til, at Holland erkendte nederlaget. Sejren blev på 14-5, hvilket bortset fra en 14-0 sejr over Kroatien ved C-EMi 2018, er den største danske sejr de seneste 10 år. Set ud fra den generelle indsats fra de første fire kampe, var det ganske fortjent, at Danmark kom på tavlen.

Nu venter Korea

Spillet har været aldeles fornuftigt, og i de tre første kampe mod stærke nationer som Norge, Skotland og Canada, har det været enkelte fejl og detaljer, der har kostet. Mod Holland kom belønningen, og den skal meget gerne udbygges i søndagens enlige kamp, der spilles kl. 22 dansk tid mod Korea, som Danmark har mødt fire gange i de seneste 10 år. Kampen bliver desværre ikke transmitteret på TV.

Tre gange er det blevet til danske nederlag, mens Danmark i 2018 vandt efter en ekstra ende ved OL i Korea.

Ved dette VM har Korea dog haft det svært fra start og tabt sine første fire kampe. Først med 7-1 til Italien, derefter 9-3 mod RCF og 9-2 mod Norge, inden det i nat blev til et 11-4-nederlag mod Skotland.

STILLINGEN VED HERRE-VM


1. Norge – 4-4
2. Canada – 3-3
3. RCF – 3-3
4. Schweiz – 3-3
5. Skotland – 4-3
6. Italien – 3-2
6. Sverige – 3-2
6. USA – 3-2
9. Japan – 3-1
10. Danmark – 4-1
11. Tyskland – 3-0
12. Kina – 4-0
12. Korea – 4-0
12. Holland – 4-0

Share