Nyt ansigt i Dansk Curling Forbund

Nyt ansigt i Dansk Curling Forbund

Dansk Curling Forbund har et nyt ansigt i administrationen i efteråret 2021. Det drejer sig ikke blot om et nyt ansigt, men også et velkendt af slagsen for mange danske curlingspillere.

Henrik Holtermann er således tilknyttet i en praktikant-stilling, hvor han bl.a. skal medvirke til, at Dansk Curling Forbund får skabt en række aktiviteter i forbindelse med OL i Beijing 2022, hvor Danmark indtil videre er kvalificeret i kvindernes turnering efter det flotte resultat ved VM i Canada i foråret.

– Vi er rigtig glade for, at Henrik har ønsket at bruge sin praktikperiode hos os i Dansk Curling Forbund. Han kender forbundet og brænder for curlingsporten. Med et vinter-OL, der er vores uden sammenligning største udstillingsvindue, kunne timingen ikke være bedre. Ressourcerne er små og økonomien stram, så muligheden for, at Henrik kan hjælpe os i den kommende periode, der både bliver spændende og travl, og at vi samtidig kan hjælpe Henrik i hans praktikforløb, er en ren win-win, siger formanden for Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen.

Henrik Holtermann blev selv fanget af curlingsporten i forbindelse med OL i 2010. Siden har curling både fyldt og formet det meste af hans liv. Utallige pendlerture mellem barndomshjemmet i Ballerup og curlinghallen i Hvidovre fyldte meget i kalenderen i en årrække, og siden er teltpælene rykket op, da Holtermann flyttede til Hvidovre, hvor han i dag deler curling-hverdag med kæresten Jasmin Lander, som han mødte gennem curlingsporten.

– Jeg er super glad for at kunne få lov til at bruge min praktik i Dansk Curling Forbund. Lige siden jeg fandt sporten tilbage i 2010 har jeg været meget passioneret omkring spillet og den danske curlingfamilie. Jeg vidste derfor meget tidligt, at jeg ville prøve at lande en aftale med Dansk Curling Forbund, så jeg kunne få lov at bidrage til vores dejlige sport og samtidig få mulighed for at lære om og arbejde med en sports- og idrætsorganisation, siger Henrik Holtermann og fortsætter: 

– Jeg ser rigtig meget frem til samarbejdet, og jeg håber at kunne bidrage med spændende tiltag og en intens OL-periode. OL er og har længe været den bedst mulige reklame for vores sport udadtil. Det er derfor afgørende er vi er fremme i skoene og klar til at tage fat i potentielle nye medlemmer, både lokalt og nationalt.

Henrik Holtermann uddanner sig indenfor ‘leisure management’, der er en bred uddannelse, der kombinerer sport, projektledelse, økonomi m.m. Sideløbende med både uddannelse og praktikforløb fortsætter Henrik Holtermann sin curlingkarriere, hvor han er en del af DCuF’s Elitecenter. 

– At Henrik er elitespiller ser vi ikke som et problem. Tværtimod. Eliteatleter er generelt kendetegnet ved en dedikation og vilje til at lykkes, så vi er sikre på at vores forventninger til Henrik bliver indfriet. Samtidig forstår vi vigtigheden af, at han overholder sin træning og han forstår vigtigheden af en stærk og god indsats op mod OL. Det giver en helt særlig fleksibilitet og forståelse, for begge parter ønsker, at begge dele lykkes, siger Henrik Christoffersen.

Henrik Holtermann er allerede i gang med sine opgaver i Dansk Curling Forbund, og har netop repræsenteret Danmark i Mixed Double sammen med Jasmin Lander ved en opvisningsturnering i Los Angeles sammen med Team Dupont og Team Thune.

Share