Medaljer koster penge

Medaljer koster penge

Danske eliteatleter har dårligere vilkår end konkurrenterne i sammenlignelige lande, viser ny omverdensanalyse, som Team Danmark har fået lavet.

Undersøgelsen viser, at dansk eliteidræt er presset til det yderste trods dansk eliteidræts aktuelle høje niveau de seneste år. Helt konkret viser analysen bl.a., at antallet af Danmarks top-8-resultater i de sommerolympiske discipliner er næsten halveret siden 2012.

En bekymrende tendens, som ifølge analysen hovedsageligt skyldes, at vi i Danmark ikke har styrket økonomien til danske eliteatleters rammer og vilkår på samme niveau som sammenlignelige lande. Derfor står de danske atleter i en svær økonomisk situation, forklarer Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark. Læs mere her:

https://www.teamdanmark.dk/presse/nyheder/2023/august/ny-undersoegelse-danske-eliteatleter-har-daarligere-vilkaar-end-konkurrenterne-i-sammenlignelige-lande?fbclid=IwAR0Z0DIMD4ePpElUjfiG2iTG1DVnXB277d3BXIZWemfuEd66M_Q6Nj9oOqY

Dansk Curling Forbunds bestyrelsesformand Henrik Christoffersen siger til den nye analyse:

“Medaljer koster penge. Internationalt er statsstøtten af økonomien i elite-idrætten styrket væsentligt. Fuldtids-trænere, udstyr, træningslejre og mere eller mindre fuldtids atleter er nødvendigt for at opnå kontinuerlige top-resultater.

I Danmark står vi på perronen med en økonomi-billet og er nødsaget til at bede atleterne betale en stor del af gildet selv.

Det er skævt og understøtter ikke en fremtid med medaljer.”

Share